Bir 1, 2017
348 Views
Komentavimas išjungtas įraše Konvektoriai – tai šildymo prietaisai

Konvektoriai – tai šildymo prietaisai

Written by

Konvektoriai – tai šildymo prietaisai, kurių dėka oras ne tik šildomas bet ir konvekcijos būdu šiltas oras maišomas su šaltu. Dėl tokio jo veikimo patalpa sušyla greit ir tolygiai. Konvektoriai dažniausiai montuojami ant sienos. Bet ir logiška ant lubų juk jų nesumontuosi. Šildymo prietaisų yra daug ir įvairų – elektriniai, dujiniai, kieto kuro, skysto kuro. Kieto kuro pečiai gali būti kūrenami malkomis, anglimis, briketais, durpėmis, pjuvenomis. Skysto kuro katilai kūrenami mazutu ir specialiu krosniniu kuru. Dujiniai katilai gali būti kūrenami gamtinėmis dujomis arba suskystintomis dujomis iš rezervuaro esančio šalia namo arba iš balionų. Nors gyvenimas eina į priekį ir visi katilai tobulėja, jiems reikia vis mažiau priežiūros. Bet nemažą populiarumą įgauna ir elektrinis šildymas. Naujuose namuose šildymas dažnai įrengiamas šildant grindis. Tada nereikia jokių papildomų radiatorių, o šiluma tolygiai nuo viso grindų ploto kyla į palubę taip šildydama namus.

Fizikinis reiškinys – konvekcija

Labai geras pasirinkimas yra konvektoriai, nes taip išnaudojamas natūralus fizikinis reiškinys – konvekcija. Jei šildytuvas vėją pučia su ventiliatoriumi tai šilumą tikrai paskleis efektyviai. Tačiau ventiliatorius naudoja papildomą elektros energija ir skleidžia garsą. Todėl jo negalėsite palikti įjungto naktį. Konvektorius tokių problemų nesukelia, nes judėjimas vyksta dėl temperatūrų skirtumo. Šildytuvas konvektorius turi būti montuojamas kuo žemiau, nes šiltas oras kyla į viršų. Jei jį sumontuosite palubėje išeis visiškas nesusipratimas ir naudos bus tikrai mažai. Konvektoriai lyginant su paprastais elektriniais šildytuvais gali pasiekti didžiausią naudingumo koeficientą.

Modernūs šildytuvai konvektoriai

Modernūs šildytuvai konvektoriai turi automatinį elektroninį reguliavimą, kurio pagalba įjungia ir išjungia prietaisą pagal nustatytą norimą patalpų temperatūrą. Be to konvektorius kainuos daug pigiau nei kieto ar skysto kuro katilas. Net jei paskaičiuosite, kad šildymas Jums bus brangesnis, atkreipkite dėmesį į patogumą – nereiks rūpintis kuru, jo atsinešti, išvalyti pelenų. Be to kiekvieno pečiaus ar katilo efektyvaus veikimo periodas yra baigtinis. Tai reiškia, kad po maždaug dešimties metų jį reiks keisti nauju. Tad jei jis kainuoja apie 5000 litų tai galite prie kiekvieno sezono šildymo išlaidų pridėti papildomus 500 litų.

Article Categories:
Paslaugos · Statybų technologijos

Comments are closed.