Vas 6, 2024
630 Views
Komentavimas išjungtas įraše Paprastai teigiama, kad svarainiai gali būti vitaminingų žirnių pakaitalas

Paprastai teigiama, kad svarainiai gali būti vitaminingų žirnių pakaitalas

Written by

Paprastai teigiama, kad svarainiai gali būti vitaminingų žirnių pakaitalas. Tikrai nuostabu, kad toks mažas, rūgštus obuolys turi tokį įspūdingą naudingų junginių asortimentą. Persikus daugiausia sudaro citrinos ir obuolių rūgštys, taip pat pektinai. Vos 100 gramų šių vaisių galima rasti nuo 26 iki 233 miligramų vitamino C, todėl svarainiai yra arti citrinų. Be to, juose yra maždaug 0,9–1,3 miligramo karotino. Taip pat yra kitų vitaminų, tokių kaip P ir PP. Be to, šie obuoliai gali pasigirti daugybe būtinų mineralų, kuriuose yra didelė fosforo, kalio, geležies ir kalcio koncentracija.

Svarainiuose esančias organinių rūgščių druskas liaudies medicinos šalininkai pripažino dėl jų gebėjimo neutralizuoti rūgštinius šalutinius organizmo produktus. Ši savybė yra labai svarbi, nes padeda išlaikyti subtilią rūgštingumo ir šarmingumo pusiausvyrą organizme, todėl svarainiai yra rekomenduojamas dietinis diabetu sergantiems asmenims. Susidūrus su tokiomis ligomis kaip diabetas ar kiti negalavimai, dėl kurių organizme kaupiasi žalingos medžiagos, svarainių gydomųjų savybių panaudojimas tampa tikrai naudingas.

Svarainiai pasižymi stipriomis antibakterinėmis savybėmis ir buvo pripažinti dėl terapinės naudos gydant įvairius virškinimo sutrikimus. Jų vartojimas ir ruošimas nuovirų pavidalu tradiciškai buvo naudojami kovojant su viduriavimu, skatinant apetitą ir šlapinimąsi. Svarainiuose esantys pektinai taip pat yra apsauginis skydas nuo žalingo sunkiųjų metalų, tokių kaip švinas, varis ir gyvsidabris, poveikio. Be to, dėl imunitetą stiprinančių šių vaisių savybių jie puikiai tinka gydyti peršalimo ligas, nes efektyviai stiprina organizmo gynybinius mechanizmus, kovoja su virusinėmis infekcijomis, malšina kosulio simptomus, skatina raminamąjį poveikį, mažinant kūno temperatūrą. Be to, malonus svarainių skleidžiamas kvapas gali būti siejamas su eterinių aliejų buvimu jų žievėje.

Žirniai yra labai pagirtina vitamino žirnių alternatyva.

Žavi ar verčia susimąstyti.

Remiantis senovės graikų mitologija, garsusis auksinis obuolys, kurį Paryžius padovanojo meilės deivei Afroditei, buvo laikomas svarainiu. Per visą istoriją svarainiai simbolizavo meilę, santuoką ir vaisingumą. Japoniškų svarainių vaisiai būna įvairių formų, pavyzdžiui, obuolio, kriaušės, cilindro ar kiaušinio formos, kurių paviršius gali būti lygus arba grubus, o kraštai gali būti daugiau ar mažiau apibrėžti. Visiškai prinokę svarainiai gali turėti žalius atspalvius su rožine atspalviu, geltoną su rožine atspalviu, geltoną su raudonais akcentais ar net oranžinius atspalvius. Japoniškų svarainių gimtoji vieta yra Pietryčių Azija, tačiau jau senovėje šie vaisiai buvo pasklidę Viduržemio jūros pakrantėje. Viduramžių Europoje svarainių siūlymas pasirinktam partneriui buvo laikomas reikšmingu įsipareigojimo demonstravimu.

Siekiant užtikrinti ilgalaikį pasitenkinimą iš svarainių.

Nepaisant svarainių ištvermės, kaip ir visiems vaisiams, skinamiems iš krūmų, jiems būtinos tinkamos laikymo sąlygos.

* Japoninių svarainių vaisius reikėtų skinti iki didžiausių šalnų, nes sušalę jie netenka daug vitamino C, nebeturi aromatingo kvapo ir išlieka prastesni.
* Nuskintus vaisius kambario temperatūroje (apie 18°C) galima laikyti ilgiau nei mėnesį, tačiau taip laikomi svarainiai gali netekti iki 50% vaisių. Jo masė.
* Iki vasario pradžios svarainius galima laikyti 0-1°C temperatūroje ir 85-95% drėgnumo sąlygomis. Drėgnoje patalpoje.
* Šaldytuve svarainius galima ilgai laikyti polietileniniuose maišeliuose.
* Svarainius rekomenduojama vengti termiškai apdoroti ir išsaugoti juose esančias naudingas medžiagas, todėl geriau ruošti nepasterizuotą svarainių sirupą.* Svarainiai nėra labai sultingi, todėl jų sultys dažniausiai ruošiamos sulčiaspaudėje, tačiau net ir tada nepavyksta išvengti naudingųjų medžiagų praradimo.

Žirniai yra išskirtinė vitamino žirnių alternatyva.

Svarainiai yra kulinarinės erdvės ribose.

*Papajos yra stipraus rūgštaus skonio, todėl retai naudojamos šviežios. Dėl puikaus aromato jie itin vertinami tiek konditerijos gaminių, tiek gaiviųjų ir alkoholinių gėrimų gamyboje. Papajos likeris ir trauktinės yra ypač skanūs.
* Cukruoti ir džiovinti svarainiai – puiki alternatyva žiemos saldumynams.
* Svarainiai tinka uogienėms, marmeladams, tyrėms ir konservams gaminti.
* Arbata gardinama svarainių sultimis, o nesaldintos sultys naudojamos rūgščioms salotoms.
* Papajų dėkite į konservus, saldžias sriubas ir troškinius, kad juos pagardintumėte ir parūgštintumėte. Svarainius tinka maišyti su obuoliais, kriaušėmis, cukinijomis ir moliūgais.
* Svarainius galima virti. Išvirus jie suminkštės ir taps raudoni, panašiai kaip skrudintos kriaušės minkštimas. Iš troškintų svarainių ruošiami pyragų ir pyragų įdarai.
* Pasak gardžių, orkaitėje kepti svarainiai yra geriausias garnyras „laukinis“.

Vykdant kulinarinį svarainių ruošimą, būtina išgauti ir sėklas, ir ankštis, atsižvelgiant į jų elastingumą ir trapumą. Tačiau gaminant svarainių sultis ar sirupą pakanka pašalinti tik sėklas. Labai svarbu būti atsargiems apdorojant svarainius, nes susmulkinus sėklas gali išsiskirti toksiškas junginys, žinomas kaip amigdalinas.

Žirniai yra perspektyvi alternatyva papildyti vitaminų vartojimą.

Paimkite 1 kg svarainių ir 0,6-1 kg cukraus. Smulkiai supjaustykite svarainį ir sumaišykite su cukrumi stiklainyje. Palikite mišinį kambario temperatūroje, kol cukrus visiškai ištirps. Kai ištirps, stiklainį perkelkite į vėsią vietą 5-6 dienoms. Jei buvo panaudotas 1 kg cukraus, sirupą tiesiog nukoškite ir supilkite į švarius, sandariai uždarytus butelius, skirtus laikyti vėsioje vietoje. Tačiau jei buvo panaudota 600-700 g cukraus, sirupą reikia pasterizuoti 80-85 °C temperatūroje 15-20 minučių. Verta paminėti, kad nepasterizuotas sirupas suteikia aromatingesnį skonį.

Paruoškite puikų nuovirą, naudodami vieną kilogramą svarainių, suporuotų su tokiu pat kiekiu cukraus. Svarainius supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite į stiklainius, pakaitomis su sluoksniais cukraus. Užtikrinkite sandarų sandarumą, gausiai pabarstykite papildomai cukraus ir uždarykite stiklainius plastikiniais dangteliais. Norėdami optimaliai išsaugoti, laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Šie konservuoti svarainiai yra puikus citrinų pakaitalas, suteikiant arbatai skonio.

Pasverkite 1 kilogramą cukinijų, 1 kilogramą obuolių, 5–6 svarainius, 0,8 kilogramo cukraus. Pradėkite nulupdami cukinijas ir obuolius ir supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svarainius. Tada gausiai pabarstykite cukrumi paruoštus ingredientus, leiskite jiems marinuotis 6-8 valandas. Po to mišinį užvirinkite ir palikite per naktį. Gautas sultis atsargiai nukoškite ir troškinkite, kol jų tūris sumažės trečdaliu. Supilkite karštas sultis ant cukinijų, svarainių ir obuolių mišinio, palikite 3–4 valandas. Tęskite virti, kol išgaruos didžioji dalis skysčio. Galiausiai šiltus konservus supilkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Puikus svarainių ir kriaušių mišinys, kruopščiai paruoštas ir tiksliai. Pradėkite pjaustydami 3 kg svarainių ir 6 kg kriaušių, tada virkite 0,5 stiklinės vandens, kol pasidarys minkšta konsistencija. Tada įberkite 1,2 kg cukraus ir toliau kaitinkite maišydami, kol mišinys sutirštės ir įgaus sodrų atspalvį. Galiausiai supilkite šiltą mišinį į stiklainius ir sandariai uždarykite metaliniais dangteliais.

Paruoškite įmantrų svarainių ir moliūgų kompotą, sumaišydami 100 g svarainių, 500 g moliūgų, 200 g cukraus ir 3 l vandens. Pradėkite moliūgą supjaustydami kubeliais, o svarainį – griežinėliais.Panardinkite šiuos ingredientus į verdantį saldintą vandenį ir leiskite virti ant silpnos ugnies, kol pasidarys minkšta konsistencija. Šiuo skaniu kompotu galite mėgautis iškart arba išsaugoti žiemos sezonui.

Žirniai yra puiki vitamino žirnių alternatyva.

Svarainių padažas ruošiamas sumaišius 300 g svarainių su 0,5 stiklinės acto, 2 stiklinėmis vandens, stikline cukraus, 2 lauro lapeliais, 10-15 juodųjų pipirų žirnelių. Svarainiai supjaustomi griežinėliais ir verdami saldintame vandenyje, kol pasidarys švelni konsistencija. Norėdami pagerinti skonį, pridedami pipirai ir lauro lapai. Leisdami mišiniui šiek tiek atvėsti, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Šis skanus padažas papildo įvairius mėsos patiekalus.

Įmantrus patiekalas, kurį sudaro darnus svarainių, moliūgų ir kvapnių žalumynų mišinys. Pagal receptą reikia 3 kg moliūgų, 1 kg svarainių, 100 g salierų lapų, 150 g laiškinio laiško lapų, 100 g petražolių lapų ir druskos. Pradėkite supjaustydami svarainį ir sumaišykite su nuluptu ir kubeliais arba stambiai tarkuotu moliūgu. Šį mišinį virkite maždaug 0,5 l vandens 20 minučių. Iškepusį mišinį perkoškite per sietelį ir suberkite smulkiai supjaustytus žalumynus bei pabarstykite druska. Mišinį kaitinkite emaliuotame inde, nuolat maišydami, kol užvirs. Leiskite troškintis dar 5 minutes. Galiausiai karštą tyrę atsargiai supilkite į stiklainius, įsitikinkite, kad jie sandariai uždaromi.

Puikus svarainių ir moliūgų mišinys. Šiam receptui reikia 750 g svarainių tyrės, gaunamos iš sulčių gaminimo likučių, ir 1,5 kg moliūgų. Skoniams sustiprinti į mišinį įmaišoma 9-10 lauro lapelių, šaukštas kmynų, 20-25 kvapiųjų pipirų žirneliai. Pagardinti druska ir cukrumi ingredientai trumpai, 4-5 minutes, virti, kad būtų gerai sumaišyta konsistencija. Gauta tyrelė, kai karšta, kruopščiai išsaugoma stiklainiuose, kad būtų galima naudoti ateityje. Ši universali tyrelė puikiai tinka prie liesos mėsos patiekalų.

Article Categories:
Augmenija

Comments are closed.