Sau 7, 2023
597 Views
Komentavimas išjungtas įraše Indija yra pagrindinė kavos gamintoja, ypač “Robusta” rūšies kavos

Indija yra pagrindinė kavos gamintoja, ypač “Robusta” rūšies kavos

Written by

Indija yra pagrindinė kavos gamintoja, ypač “Robusta” rūšies kavos, nors kai kuriuose regionuose auginama ir “Arabica” rūšies kava. Kavos auginimas Indijoje prasidėjo XVII a. viduryje, o šiandien ši šalis yra šešta pagal dydį kavos gamintoja pasaulyje.

Daugiausia kavos Indijoje užauginama pietinėse Karnatakos, Keralos ir Tamil Nadu valstijose. Kitos kavą auginančios valstijos yra Andhra Pradešas, Orisa ir šiaurės rytų valstijos: Asamas, Manipūras ir Tripura.

Indiška kava garsėja unikaliu skoniu

Kuris dažnai apibūdinamas kaip aštrus, žemiškas ir sodrus. Tokį skonį iš dalies lemia unikalios auginimo sąlygos Indijoje: didelis aukštis virš jūros lygio, vulkaninės kilmės dirvožemis ir tropinis klimatas.

Vienas garsiausių Indijos kavos auginimo regionų yra Koorgo rajonas Karnatakoje. Koorgo kava dažnai laikoma viena geriausių kavos rūšių Indijoje, pasižyminčia išskirtiniu aštriu skoniu ir aromatu.

Ruošiant indišką kavą, galima naudoti įvairius metodus, priklausomai nuo jūsų asmeninių pageidavimų. Populiariausi kavos virimo būdai yra lašinimas, prancūziškas spaudimas ir užpylimas.

Jei norite paragauti indiškos kavos, galite ieškoti kavos skrudyklų arba internetinių mažmenininkų, kurie specializuojasi indiškos kavos pupelių gamyboje. Šie mažmenininkai gali suteikti informacijos apie konkrečią kavos kilmę ir skonio profilį, taip pat patarimų, kaip ją ruošti.

Kavos pupelių skrudinimas yra procesas

Kuriam reikia tam tikrų įgūdžių ir patirties, tačiau, pasipraktikavus, kavos pupeles galima paskrudinti namuose naudojant kelis skirtingus metodus. Čia pateikiami pagrindiniai indiškos kavos pupelių skrudinimo žingsniai:

Pasirinkite kavos pupeles: Indiška kava dažnai parduodama arabikos arba robustos veislių, todėl galite pasirinkti jums priimtinesnę rūšį.

Pasirinkite skrudinimo metodą: Yra keletas skirtingų kavos pupelių skrudinimo namuose būdų, įskaitant naudojimąsi popkornų gaminimo aparatu, karšto oro popkornų skrudintuvu arba ketaus keptuve. Kiekvienas metodas turi savų privalumų ir trūkumų, todėl prieš pasirenkant, kurį iš jų naudoti, pravartu juos ištirti.

Įkaitinkite kepimo įrenginį: Prieš įdėdami kavos pupeles, kad ir kokį metodą pasirinktumėte, svarbu įkaitinti skrudinimo prietaisą. Tai padeda užtikrinti, kad pupelės paskrudėtų tolygiai.

Sudėkite kavos pupeles: Kai skrudinimo prietaisas įkaitintas, sudėkite kavos pupeles. Įdedamų kavos pupelių kiekis priklausys nuo prietaiso talpos ir nuo to, kiek kavos norite paskrudinti.

Paskrudinkite kavos pupeles: Kavos pupelių skrudinimo trukmė priklauso nuo jūsų skrudinimo būdo ir asmeninių skonio pageidavimų. Norint užtikrinti, kad pupelės paskrudėtų tolygiai, reikia jas atidžiai stebėti ir dažnai maišyti.

Atvėsinkite pupeles: Kai pupelės paskrudintos iki norimo lygio, nuimkite jas nuo kaitros ir greitai atvėsinkite, kad sustabdytumėte skrudinimo procesą. Tai galite padaryti perkeldami pupeles į vėsų dubenį ir pamaišydami arba naudodami ventiliatorių, kuris pučia vėsų orą.

Pupelių laikymas: Atvėsusias pupeles laikykite sandariame inde, kad jos išliktų šviežios.

Verta paminėti, kad kavos pupelių skrudinimas – tai procesas, kurį norint tinkamai atlikti, reikia eksperimentuoti. Gali prireikti pabandyti paskrudinti kelias partijas, kad rastumėte savo skonio pageidavimus idealiai atitinkantį skrudinimo lygį.

Kavos aksesuarų kaip pavyzdžiui, Chemex galite įsigyti pas kolegas – Cofmos Coffee Roasters.

Article Categories:
Kava

Comments are closed.