Sau 8, 2023
235 Views
Komentavimas išjungtas įraše Vietnamas yra vienas didžiausių kavos gamintojų pasaulyje

Vietnamas yra vienas didžiausių kavos gamintojų pasaulyje

Written by

Vietnamas yra vienas didžiausių kavos gamintojų pasaulyje, o didžiąją dalį kavos sudaro Robusta veislės kava. Robusta kavos rūšys pasižymi dideliu kofeino kiekiu ir stipriu, kartoku skoniu. Štai keletas dalykų, kuriuos verta žinoti apie kavą iš Vietnamo:

Robusta: Kaip minėta, didžioji dalis Vietname auginamos kavos yra “Robusta”. Ji dažnai naudojama mišiniuose, kad suteiktų kavai sodrumo ir kofeino.

Arabika: Nors Vietname daugiausia auginama “Robusta”, šalyje taip pat gaminama ir “Arabica” kava. Arabica paprastai auginama aukštesnėse vietose ir dažnai naudojama specializuotiems kavos mišiniams.

Skonio profilis:

Vietnamo kava pasižymi ryškiu, sodriu aromatu ir stipriu, karčiu skoniu. Ji dažnai geriama su saldintu sutirštintu pienu, kad subalansuotų kartumą.

Paruošimo būdai: Paprastai vietnamietiška kava ruošiama naudojant vietnamietišką lašinamąjį filtrą – mažą metalinį arba plastikinį filtrą, kuris dedamas ant puodelio viršaus. Kavos tirščiai dedami į filtrą, o ant jų pilamas karštas vanduo. Tada kava lėtai laša į puodelį.

Populiarus gėrimas: Vienas populiariausių gėrimų Vietname yra ca phe sua da – vietnamietiška ledinė kava, pagaminta su saldintu sutirštintu pienu.

Vietnamietiška kava pasižymi unikaliu skonio profiliu ir virimo būdu, kuris ją išskiria iš kitų kavos rūšių. Jei mėgstate tirštą, stiprią kavą, jums gali patikti paragauti vietnamietiškos kavos.

Kavos skrudinimas namuose gali būti įdomi ir naudinga patirtis, tačiau tam reikia tam tikrų žinių ir įrangos.

Pateikiame pagrindinį vietnamietiškos kavos skrudinimo namuose vadovą:

Pasirinkite pupeles: Jei planuojate skrudinti vietnamietišką kavą namuose, pradėkite nuo aukštos kokybės Robusta arba Arabica kavos pupelių. Ieškokite šviežių ir neseniai surinktų pupelių.

Įkaitinkite orkaitę: Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių pagal Farenheitą.

Išdėliokite pupeles: Pupeles paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Įsitikinkite, kad pupelės pasiskirsčiusios tolygiai ir nepersidengia.

Iškepkite pupeles: Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite pupeles 12-15 minučių, kas kelias minutes jas pamaišydami. Stebėkite pupeles ir ištraukite jas iš orkaitės, kai pasieksite norimą kepimo lygį.

Atvėsinkite pupeles: Išėmę pupeles iš orkaitės, supilkite jas į sietelį arba sietelį ir pakratykite, kad pašalintumėte šluoteles. Prieš laikydami pupeles sandariame inde, leiskite joms visiškai atvėsti.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad skrudinant kavą gali atsirasti dūmų ir stiprių kvapų, todėl įsitikinkite, kad skrudinimo metu virtuvėje yra gera ventiliacija. Be to, gali būti naudinga naudoti saldainių termometrą ar kitą termometrą pupelių temperatūrai stebėti skrudinimo metu.

Kavos skrudinimas namuose gali būti įdomus ir naudingas būdas ištirti įvairius skonius ir skrudinimo lygius. Pasipraktikavę ir paeksperimentavę galite rasti tobulą Vietnamo kavos skrudinimo lygį.

Filtrinės kavos galite pasigaminti su Chemex kavinuku.

Article Categories:
Kava

Comments are closed.